Å få lov å være med til Roma var en veldig gøy og lærerik opplevelse. Klokken 03:00 var gjengen på ca. 45 spente tredjeklassinger klare for avreise fra TVS, og fulle av forventninger til en spennende og begivenhetsrik tur.

På formiddagene hadde vi «undervisning». Vi startet turen med å besøke berømte steder som Spansketrappen, Café Greco og Fontana di Trevi. Dagen etter var vi innom Peterskirken og «The Vatican Grottoes» som er et langt grotterom under kirken.

Vi hadde en historiedag og en kirkedag. Vi besøkte flere berømte steder, som Colosseum, Circus Maximus, Forum Romanum, og Vatikanstaten. Under kirkedagen besøkte vi hele seks forskjellige kirker som både varierte i størrelse og interiør. I en av kirkene var vi så heldige at vi fikk tilgang til et avgrenset område med en balkong og et orgel. Vi ble til og med spilt litt for på orgelet. Og vi fikk blant annet se relikvier av Jesu kors og Thomas sin finger.

Mye av turen gikk til sightseeing og læring, men vi ble også gitt mye tid til rådighet som vi kunne bruke til å bli litt bedre kjent med byen. På ettermiddagene og kveldene var vi frie til å disponere tiden selv. Da hadde vi tid til å nyte fantastisk italiensk mat som pizza, pasta og ikke minst masse gelato.

Turen var fylt med masse spennende opplevelser og historie. Vi fikk et innblikk i en annen kultur, og se hvor viktig religion kan være. Samtidig som vi ble bedre kjent med ikke bare nye mennesker, men også hverandre. Turen skapte minner som kommer til å bli med oss videre når vi snart avslutter tre fantastiske år her på TVS. Virkelig en tur å se frem til, 2. klassinger!


Celina og Michelle