Bibliotek og elevsenteret

Biblioteket har et godt utvalg av aktuelle bøker og tidsskrifter innen alle fagområder, og dessuten aviser, lydbøker, videoer osv. Biblioteket fungerer også som lesesal og er betjent mandag – torsdag 07.30 – 21.00. Vakten er behjelpelig når du trenger det. En kuriositet: Skolen har alle nummer av National Geographic fra 1911 til ca. 2000. Biblioteket har 28 ordinære leseplasser pluss bordplasser, og har en printer som elevene kan bruke.

Elevsenteret er skolens «meltingpot». Her møtes internat- og dagelever til uformelt samvær og spill. Senteret er godt utstyrt med biljardbord og andre bordspill. Det er to sofagrupper i elevsenteret. Elevsenteret er åpent i skoletiden (brukes mye i fritimer og matpause). Det er også delvis åpent på ettermiddagen.

Mulighet for trening

I treningsrommet er det treningssykler og mange forskjellige strekk- og styrkeapparater. En skikkelig punchsekk er det også midt i rommet.

Gymsalen brukes hele dagen – fra morgen til kveld. Den brukes i fagene kroppsøving og breddeidrett, og etter skoletid til volleyball, innefotball, innebandy- treninger og kamper. Gymsalen har klatrevegg, og et godt gulv med bra sprett i.

Svømmebassenget har en bredde på 12.5 x 8 meter. Det brukes mest i vintersesongen både på formiddags- og ettermiddagstid. TVS har opp gjennom årene hatt mange dyktige svømmere. En sertifisert livredder er alltid til stede når svømmehallen er åpen.

Andre fasiliteter

Badstu er en god gammel tradisjon som også holdes oppe blant TVS-elevene. Det er badstu i begge internatene.

Skolen driver også et gårdsbruk med økologisk dyrkning av epler, plommer og kirsebær i frukthagene rundt skolen. I tillegg har skolen en rideklubb og stall med flere hester som medlemmene har anledning til å ri. En inngjerdet rideplass og mange fine turstier i området gir gode muligheter for de hesteinteresserte.