Internatlivet

HVORFOR SKOLEHJEMMET?

Dersom du velger å bo i skolehjemmet på TVS, vil du bare ha noen skritt til klasserommet! Det er også mange andre fordeler ved å bo i skolehjemmet.

Hanna fra Porsgrunn og Iselin fra Søgne forteller: «Det som er bra med skolehjemmet er fellesskapet – at vi nærmest blir som en stor familie. Og så blir vi kjent med folk fra hele Norge! Vi støtter og hjelper hverandre, og vi får vi tett oppfølging fra lærerne. Å bo i skolehjemmet er en super overgang til studie – og voksenlivet, for man blir mer selvstendig, samtidig som man har et godt støtteapparat rundt seg med mange venner. Det er så vakker natur her, med fjorden og stranda rett ved. Alle aktivitetene man kan være med på er kjempebra, og alt er jo så nærme! Ikke minst er det fint å få oppleve et kristent fellesskap med andre ungdommer, hvor vi sammen blir bedre kjent med Jesus! Vi vil anbefale deg som vil prøve noe nytt å begynne på TVS.»

FASILITETER OG ROM

Jentene og guttene har hver sin bygning, og det er hyggelig å besøke hverandre, både på rommene og i stuene. Stuene våre blir flittig brukt, – flere av elevene trives med å være der og gjøre skolearbeide i fellesskap, og de blir også brukt til ulike gruppeaktiviteter og andre samlinger. I hovedbygningen er det et treningsrom og svømmehall, og på jente – og guttebygget er det badstuer som brukes flittig gjennom vinterhalvåret. Jentene har også et eget treningsrom i jentebygget.

Sondre fra Sauherad sier: «Treningsrommene på TVS har alle apparater for å legge opp til gode treningsøkter. I tillegg er det flere lærere på skolen som har god kunnskap om trening, og som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av øktene og nå dine mål.»

Mange av elevene bor på dobbeltrom. Å dele rom med en medelev er veldig sosialt, men om man trenger litt tid for seg selv og trekke seg litt tilbake er det også mulig å be om enerom. Rommene er ferdig møblerte, og man kan lett sette sitt personlige preg på dem med for eksempel egne gardiner, sengetepper og puter.

VOKSENKONTAKT OG OPPFØLGING

Skolehjemmet har ansatte på vakt døgnet rundt, som en trygghet og støtte. Vi er her for deg! Vi slår gjerne av en prat og hjelper med det som måtte være. Ved sykdom følger vi opp med mat og drikke og kan være behjelpelige med å skaffe legetime. Vi har en avtale med Hole medisinske senter som gjør at alle som bor i skolehjemmet får oppfølging der, samtidig som du kan beholde din fastlege i hjemkommunen din.

NÆRMILJØET

For de som er glad i flott natur, er det bare å gå rett utenfor døra, så ser man fjorden på den ene siden, og skogen på den andre. Det er fine turmuligheter i området, med skiløyper om vinteren og koselige stier og gangveier gjennom sommerhalvåret. Nærmeste by er Hønefoss, ca. tjue minutter fra skolen, mens det tar ca. 45 minutter til Sandvika Storsenter, Norges største shoppingsenter.

KRISTENT MILJØ OG HELGEAKTIVITETER

Vi har andakter hver kveld gjennom uka. Joel fra Sandnes sier: «Andaktene er en enkel måte å ta tid til Gud og reflektere over tro.» Høydepunktet er uten tvil helgene, med ungdomsmøter og gudstjenester. Noen ganger griller vi på stranda, vi har sportsarrangementer, men også filmkvelder og ulike fester, for eksempel Valentinsfest og julefester for å nevne noen. Det er opp til en selv hvor sosial man vil være, for det er alltid noen å henge med, og noe å finne på for de som ønsker det!

KONTAKT

Er du interessert i å vite mer om skolehjemmet? Ring hovedkontoret, tlf 32162600, eller ta gjerne kontakt med Loelle Tenold på skolehjemmetet: loelle.tenold@tyrifjord.vgs.no.

Velkommen til skolehjemmet på TVS!

Loelle Tenold

Miljøterapeut jenteinternat

Loelle stortrives med ungdommene i skolehjemmet, og synes hun har verdens beste jobb. Du vil ofte finne henne på tur i skogen med sin firbente venn, og blant bærbusker og blomster i hagen gjennom sommerhalvåret.

loelle.tenold@tyrifjord.vgs.no