Om Tyrifjord vgs.

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=»90px»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Historie

Siden skolens begynnelse i 1958 har Tyrifjord høyere/ videregående skole vært et sted med fokus på kristen utdanning. Dette er reflektert i skolens motto «Kristentro, Kunnskap og Karakter», som er retningsgivende for skolens mange forskjellige aktiviteter. I arbeidet med å realisere mottoet står relasjoner sentralt. Skolen har derfor et slagord «Fordi vennskap varer» –vennskap med mennesker og vennskap med Gud.[/vc_column_text][vc_empty_space height=»40px»][vc_column_text]

Kristen filosofi

Tyrifjord videregående skole eies og drives av Syvendedags adventistkirken i Norge.

Vi er et verdensomspennende protestantisk kirkesamfunn som fokuserer på at vi er skapt av Gud, at vi lever i en verden preget av frafall og synd, men at den fullkomne verden som en gang var, en gang vil bli gjenopprettet når Jesus kommer tilbake til jorda slik Han – ifølge Bibelen – lovte da Han forlot jorda.

Dette at vi venter (advent) på at Han skal komme tilbake, er et av hovedkjennetegnene ved vår kirke, og er derfor også tatt med i navnet vårt – Syvendedags adventistene. Den første delen av navnet vårt, henspeiler på at vi holder den syvende dag, sabbaten, som vår helligdag.

Ved skolen har vi ansatte som ønsker å bidra med en god og helhetlig utdanning som utvikler hele mennesket – den åndelige, intellektuelle, sosiale og fysiske dimensjonen av livet. Skolen ønsker å hjelpe unge mennesker til å finne mening i livet gjennom et personlig forhold til Jesus Kristus og glede i tjenesten for andre. Dette virkeliggjøres ved å møte elevenes åndelige, intellektuelle, sosiale og fysiske behov, utvikle elevenes evne til konstruktiv, selvstendig tenkning og motivere dem til å ta ansvar for bruk av tid, evner, kunnskaper og ressurser. Skolens filosofi vil være et godt grunnlag for videre yrkeskarriere, livslang læring og engasjement i menighet og samfunn.