Tyrifjord Videregående Skole

§ 1 Generelt

Tyrifjord videregående skole har hele landet som inntaksområde. Skolen er åpen for alle som fyller vilkårene for inntak til tilsvarende offentlig skole, jf. privatskolelova §3-1.

Rektor foretar inntak i tråd med reglementet.

§ 2 Søknad og søknadsfrist

Det må søkes om inntak til hvert skoleår. 

Søknadsfristen er 1. mars for skolestart påfølgende skoleår. Søknad sendes på skolens søknadsskjema elektronisk via hjemmesiden, eller i VIGO. Søkere via VIGO vil bli bedt om å ettersende nødvendig tilleggsinformasjon og dokumentasjon på karakterer innen frist oppgitt av skolen. 

Hjemfylket skal vurdere realkompetansen til voksne søkere før de kan tas inn ved skolen, jf. privatskolelova §3-1. For slike søkere anses søknaden som levert på det tidspunktet realkompetansevurderingen innleveres til skolen, sammen med øvrige søknadsopplysninger. Skolen kan alternativt vurdere formalkompetansen til søkeren der skolen har tillatelse til dette. 

§ 3 Grense for inntak

Skolens kapasitet avgjør hvor mange elever som kan tas inn. Skolestyret fastsetter kapasitetsgrensene for de ulike gruppene og utdanningsprogrammene før søknadsprosessen starter. 

Inntak av voksne søkere uten rett til videregående opplæring er begrenset til 13 elever, jf forskrift til privatskolelova §3-5. 

§ 4 Generelt om prioriteringer ved inntak

Der søkere rangeres etter inntakspoeng, utgjøres poengsummen av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng. Karakterpoeng er gjennomsnittet av tallkarakterene i alle fag i beregningsgrunnlaget, med to desimaler, multiplisert med 10. Hvis søkeren har flere karakterer i samme fag, medregnes middelverdien av karakterene som en karakter. Vurderingen «IV» teller også med, og gis verdien 0. 

Ved poenglikhet avgjøres inntaket ved loddtrekning. 

Søkere til et fullstendig utdanningsprogram eller programområde tas inn før andre søkere. Søkere som gjør omvalg, forserer fag, eller har godkjenning for å bruke lengre enn normert tid på trinnet, anses som søkere til et fullstendig utdanningsprogram. Se forskrift til privatskolelova § 3-10. 

Voksne søkere tas inn etter øvrige søkere. Voksne søkere med rett til videregående opplæring skal prioriteres foran voksne søkere uten rett.  

§ 5 Inntak til Vg1

Forutsetning for inntak til Vg1, er at søkeren har fullført 10-årig grunnskole eller tilsvarende.  

Når det er flere søkere enn det skolen har kapasitet til, jf § 3, skal søkere tas inn etter følgende prioriteringer:  

  1. Søkere, der søker, eller minst en av de foresatte er medlemmer av Syvendedags Adventistkirken. 
  2. Søkere som er barn av ansatte ved skolen.  
  3. Andre søkere.  

I punkt 3 gis det følgende tilleggspoeng: Søkere fra Hole kommune får 6 tilleggspoeng. Søkere fra Adventistkirkens grunnskoler får 10 tilleggspoeng. Tilleggspoeng gis under forutsetning av at søkeren har minimum karakteren 2 i hvert av fagene norsk, engelsk og matematikk. Ingen kan få mer enn 10 tilleggspoeng. 

Innenfor hvert punkt i prioriteringsrekkefølgen, rangeres søkerne etter inntakspoeng. Grunnlaget for karakterpoeng er obligatoriske fag på vitnemål fra grunnskolen. For søkere som går på 10. trinn ved søknadstidspunktet benyttes i stedet standpunktkarakterer fra 8. og 9. trinn og halvårsvurderinger fra 10. trinn.  

For søkere uten karakterer eller uten sammenlignbart karaktergrunnlag gjelder forskrift til privatskolelova §3-12. 

§ 6 Inntak til Vg2, Vg3 og Vg4

Forutsetning for inntak i Vg2, Vg3 og Vg4 er at alle forutgående skoleår i utdanningsprogrammet er fullført og bestått, med de unntak som er gitt i forskrift til privatskolelova §3-13. 

Når det er flere søkere enn det skolen har kapasitet til, jf. § 3, skal søkere tas inn etter følgene prioriteringer:  

  1. Egne elever etter samme prioriteringsrekkefølge som i § 5. 
  2. Øvrige søkere med samme prioriteringsrekkefølge som i § 5. Grunnlaget for karakterpoeng er karakterer i samtlige fag fra foregående trinn.  

I punkt 2 gis det følgende tilleggspoeng: Elever med vitnemål fra Adventistkirkens grunnskoler får 10 tilleggspoeng. Søkere fra Hole kommune får 6 tilleggspoeng. Ingen kan få mer enn 10 tilleggspoeng. 

§ 7 Mottak av plass og oppmøte til undervisningen

Inntaket er kun gyldig etter at skriftlig melding om inntak er gitt av skolen, og skolen har mottatt skriftlig bekreftelse innen angitt svarfrist om at skoleplassen er mottatt. Hvis slik melding ikke er mottatt innen fristen, anses tilbudet som avslått.  

Manglende oppmøte første skoledag, eller annet avtalt oppmøtetidspunkt, medfører bortfall av tildelt skoleplass uten forvarsel.

§ 8 Venteliste og søknader etter fristen

Når det er flere søkere enn skolen har kapasitet til å ta inn, vil søkere som ikke får plass bli satt på venteliste i prioritert rekkefølge.  

Søknader etter fristen vil bli lagt til ventelisten på samme vilkår som øvrige søknader. Inntak fra ventelisten skjer fortløpende. 

Ved ledig kapasitet, er det løpende inntak av innkomne søknader etter fristen. 

§ 9 Stopp av inntaket

Inntak av elever opphører fra og med 5 skoledager før skolens høstferie begynner, med følgende unntak: 

For søkere som er elever på studiespesialisering Vg1 eller Vg2 og samme programområde ved annen skole gjelder stopp av inntak fra begynnelsen av 2. termin. 

For utvekslingselever på alle trinn gjelder stopp av inntak fra og med 16 mars. 

§ 10 Klagerett

Den som har mottatt svar på søknad om inntak, kan klage på vedtaket etter forvaltningslova kap. VI. Klagen sendes til skolen. Dersom klager ikke får medhold, videresendes klagen til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, som er endelig klageinstans.