Besseggen

Skolens sprekeste elever er samlet i bussene. Klokka er 06:50, noe som betyr at trøtte fjes lar øynene få hvile en liten stund til ut på morgenkvisten mens bussmotoren jobber iherdig for å rekke frem.

Det er tid for å gå Besseggen. Turklærne er på, maten er pakket og opp til flere vannflasker er fylt. Vi går om bord i båten som tar oss til start. Etter bare noen minutter på båten begynner toppturen. Vi lar oss imponere av det klare vannet mens stien går oppover, og oppover uten ende. Utsikten blir vakrere og vakrere og beina slitnere og slitnere. Et stopp for å ta et bilde eller flere og enda et stopp for å ta en matbit. I tillegg noen småpauser bare for å få igjen pusten, eller kanskje for å drikke av det deilige fjellvannet som renner så lekkert ned fjellsiden. Toppen er nådd, og nedturen starter. Det er i dette øyeblikk vi skjønner at det er nå det harde arbeidet begynner. Småsåre føtter drar seg nedover fjellet, men sårheten glemmes i noen minutter i det vi passerer en flokk med reinsdyr. Enda et stopp for å ta et bilde eller to. Og heldigvis rakk vi å sette oss ned i bussetene før beina sviktet helt.

Om man kan bli kjent på en bedre måte enn å prate om livet på fjelltur i solskinn og klar himmel? Jeg tror ikke det. Dette var virkelig bra!

Linea Søgaard

Kongens utsikt

Turdagen var en fin og sosial start på skoleåret for oss alle, selv oss som trengte å gå en kortere tur på grunn av skade eller sykdom. Vi var en liten gjeng som kjørte opp til parkeringsplassen ved kongens utsikt og gikk opp til det fine utsiktspunktet derifra. Det var en kort tur på rundt 3 km og alle klarte å gjennomføre den. Vi tok det rolig på veien opp og da vi kom opp på toppen nøyt vi utsikten og sola. Jeg tror alle som var med på denne turen kan være enige om at det var en veldig koselig og fin tur som passet for oss.

Miriam Marley

Fra Sollihøgda til Sørsetra

  1. august var det klart for den årlige skoleturen på Tyrifjord VGS. En flott måte å bli bedre kjent med hverandre på og enten du valgte å gå Besseggen, kongens utsikt eller en tur til sørsetra, var det 3 ting som var felles for alle turene. Fin natur, frisk luft og en mulighet til å slippe timevis med stillesittende undervisning.

Turen fra Sollihøgda til Sørsetra er en 9,5 km lang tur gjennom flott skog og vi som gikk denne turen kan vel si oss veldig fornøyd med været. Til å begynne med var det overskyet og nokså kjølig, men da vi kom frem til Sørsetra var det blå himmel og solskinn. Med blåbær og et hint av høst i luften var det ikke mye å klage på. Selv om de fleste sikkert var veldig glad for å kunne sette seg ned med noe å spise da vi endelig var kommet frem til sørsetra. Der ble det skravling, kjøp av vafler og brus og en pust i bakken før vi fortsatte ned mot bussene igjen.
Ruth Hagemann