61 elever og lærere dro til vestkysten, USA, i høstferien i ti dager. Claes Lundstöm var en godt erfaren organisator, for tidligere har han arrangert flere tilsvarende turer for 2. klassingene på Tyrifjord videregående skole. Vi dro på «roadtrip» gjennom California, Nevada, Utah og Arizona.

Allerede fra første stund var det mye busskjøring. Lange avstander førte til de mange timene på veien, men om det gjorde noe? Langt der ifra! Vi hadde lidenskapelig allsang, vi hørte på musikk, lekte billeker og hadde gode samtaler i lange tider hver eneste dag. De første par dagene i USA besøkte vi demningen «Hoover dam», Las Vegas og nasjonalparken Bryce Canyon. Mange av oss var allerede helt overveldet over de eksepsjonelle kultur- og naturforskjellene. Under denne første delen av turen sov vi på forskjellige moteller hver natt og merket av vi ble veldig drevne i å både pakke ut og inn av kofferten.

De neste dagene gikk turen videre til Arches, Gooseneck State Park, et dinosaurmuseum, innspillingsstedet for filmen «Forest Gump» og til et sted der vi fikk se dinosaurfotspor. Midt i uka dro vi til Grand Canyon, som mange hadde gledet seg til. Det var en fin opplevelse å gå ned og opp dalen med gode venner i akkurat passe temperatur. Litt shopping følger jo med en USA-tur, og slik ble det. En hel dag ble satt av til å rett og slett rusle rundt på et kjempestort kjøpesenter.

Torsdag kveld dro vi til Loma Linda University. Vi fikk låne universitetets gymsalen, der vi tilbrakte de siste nettene. Vi dro grytidlig til Six Flags, og var litt modigere enn vi vanligvis er. Den samme kvelden spiste vi felles middag, og hadde det ordentlig hyggelig sammen.

Lørdag formiddag spaserte vi til den nærmeste adventkirken i Loma Linda, der vi var under en av gudstjenestene. Etter gudstjenesten var vi invitert til Berit og Geir Frivold. Deres store smil og gjestfrihet ønsket oss varmt velkommen den varme sabbats ettermiddagen. Senere den samme dagen var vi så heldige å få dra på Hvalsafari. Vi så masse delfiner i alle retninger, og også sjøløvene tok seg tid til å hilse på oss i motsetning til hvalene.

Siste stopp for turen var Venice Beach. Der stupte vi gjennom høye bølger, bygde sandslott og observerte hva basketballspillerne og danserne gjorde.

Vi i 2. klasse er ganske så enige i at dette var «the trip of our lives». Mange spesielle inntrykk, ny kunnskap og erfaring, flere gode venner og en solbrun hud var bare litt av det turen hadde å by på. Vi fikk så mye vi aldri vil glemme! Det finnes ikke ord sterke nok til å beskrive dette – det må oppleves.

Linea Søgaard