Musikk

Sang og musikk er en viktig miljøskapende faktor. Skolen har to kor – Skolekoret og Sananina. Det arrangeres årlig to store konserter hvor korene er med sammen med skolens øvrige sang- og musikkrefter – både instrumentalt og vokalt (julekonsert november/desember og vårkonsert i mai/juni). Det arrangeres en kortur hvert år, annet hvert år drar korene til utlandet. I forbindelsene med de ambulerende volleyballcupene arrangeres det også enkelte ganger musikkfestivaler. Både musikk- og sportsaktivitetene har for øvrig det til felles at de som er med, får oppleve nye steder og et fantastisk godt fellesskap. Mange vil si at fellesskapet alene er verdt all øving og trening!

Sport

Volleyball har vi lang tradisjon for. Skolen har både gutte- og jentelag. Årlig arrangeres det en stor turnering som alternerer mellom TVS og søsterskolene i Norden (Ekebyholmskolan i Sverige, Vejlefjordskolen i Danmark og Toivonlinna i Finland). TVS har vunnet i disse turneringene en rekke ganger – særlig på guttesiden. Skolens lag er også med i kretskonkurranser og landsturneringen for videregående skoler.

Tyrifjord fotballklubb spiller i fylkesserien. Det fører med seg at de kommer rundt i fylket på bortekamper. Klubben ledes i samarbeid med voksenpersoner i miljøet og trener på Svendsrudmoen. I mars arrangeres det en stor nordisk fotballcup i Danmark hvor TVS deltar. Alt etter interessen organiseres det også jentefotball.

Innebandy har blitt en ganske stor aktivitet i løpet av få år. Høydepunktet for innebandyentusiastene er et kjempearrangement i Lillehammer i januar.

Gymsalen er utstyrt med klatrevegg. Det varier mye fra år til år hvor mange som interesserer seg for  klatring. Skolen er nøye med at sikkerhetsbestemmelsene overholdes.

En del elever er opptatt av kajakk. Med en stor fjord og elver i området, er det gode muligheter for denne sporten.

Det er også gode muligheter for sykling. Ringerike har for øvrig et stort og aktivt sykkelmiljø.

Skolen har hester (elevene har anledning til å ta med egen hest). Både gode gang- og sykkelstier og  skogsområder  med et omfattende stinett, skaper interesse for hestesport. Tyrifjord hesteklubb bestyres av elever under oppsyn av hestekyndige voksne.

Hesteklubben

Rideklubben på Tyrifjord er en fritidsklubb som Tyrifjord kan tilby for de som er hesteinteresserte. Edel Stirling er leder for Rideklubben og Øyvind Leknes er eieren av hestene i Rideklubben.
Hestene bor idyllisk til på Røyse, stallen ligger opp bakken bak skolen.

Rideklubben består av tre hester, Konge, Bella og Nita. Du har mulighet for å ta med egen hest også. Vi har en egen ridebane på stallen med eget hindermateriell, og vi har strake sletter man kan la hestene løpe på. I tillegg til det, er det en strand man kan ta med hestene ned til for å bade. Det er utrolig mange turmuligheter rundt i området, og det er fine brede stier man kan ri på i skogen.

Nita er en Nordlandshest. Hun er veldig glad i fart, og er ganske utålmodig. Hun brukes mest til sprangridning, turridning og horsemanship.
Kongen er en fjording som liker veldig godt å jobbe dressur. Han er ikke så veldig glad i vann, men glemmer han det, så blir han med og bader.
Han er veldig fin for å brukes til nybegynnerhest, og han elsker å brukes på turer i skogen. Han elsker at du kommer bort til han på beitet eller paddocken og gir han litt oppmerksomhet. Bella er en fjording som er veldig rolig og snill. Hun er veldig fin for de som ikke har ridd før.
Hun er glad i lette rideøkter på banen, veldig glad i lange skritteturer og elsker mat, samt med kos.

Bli elev på Tyrifjord vgs.

Søknad