Sport, musikk og fritid

Musikk

Sang og musikk er en viktig miljøskapende faktor. Skolen har to kor – Skolekoret og Sananina. Det arrangeres årlig to store konserter hvor korene er med sammen med skolens øvrige sang- og musikkrefter – både instrumentalt og vokalt (julekonsert november/desember og vårkonsert i mai/juni). Det arrangeres en kortur hvert år, annet hvert år drar korene til utlandet. I forbindelsene med de ambulerende volleyballcupene arrangeres det også enkelte ganger musikkfestivaler. Både musikk- og sportsaktivitetene har for øvrig det til felles at de som er med, får oppleve nye steder og et fantastisk godt fellesskap. Mange vil si at fellesskapet alene er verdt all øving og trening!

Sport

Volleyball har vi lang tradisjon for. Skolen har både gutte- og jentelag. Årlig arrangeres det en stor turnering som alternerer mellom TVS og søsterskolene i Norden (Ekebyholmskolan i Sverige, Vejlefjordskolen i Danmark og Toivonlinna i Finland). TVS har vunnet i disse turneringene en rekke ganger – særlig på guttesiden. Skolens lag er også med i kretskonkurranser og landsturneringen for videregående skoler.

Tyrifjord fotballklubb spiller i fylkesserien. Det fører med seg at de kommer rundt i fylket på bortekamper. Klubben ledes i samarbeid med voksenpersoner i miljøet og trener på Svendsrudmoen. I mars arrangeres det en stor nordisk fotballcup i Danmark hvor TVS deltar. Alt etter interessen organiseres det også jentefotball.

Innebandy har blitt en ganske stor aktivitet i løpet av få år. Høydepunktet for innebandyentusiastene er et kjempearrangement i Lillehammer i januar.

Gymsalen er utstyrt med klatrevegg. Det varier mye fra år til år hvor mange som interesserer seg for  klatring. Skolen er nøye med at sikkerhetsbestemmelsene overholdes.

En del elever er opptatt av kajakk. Med en stor fjord og elver i området, er det gode muligheter for denne sporten.

Det er også gode muligheter for sykling. Ringerike har for øvrig et stort og aktivt sykkelmiljø.

Skolen har hester (elevene har anledning til å ta med egen hest). Både gode gang- og sykkelstier og  skogsområder  med et omfattende stinett, skaper interesse for hestesport. Tyrifjord hesteklubb bestyres av elever under oppsyn av hestekyndige voksne.

Hesteklubben

Rideklubben på Tyrifjord er en fritidsklubb som Tyrifjord videregående skole kan tilby for de som er hesteinteresserte. Silja Leknes er leder for rideklubben.

Stallen ligger oppi bakken bak skolen. Elevene har muligheter til å ri mye, og hestene våre har forskjellige styrker og personligheter, så vi tror vi finner noen som kan passe deg. Du har mulighet for å ta med egen hest til Tyrifjord om du ønsker det. Vi har gode turmuligheter for ridning i skolens nærhet, og klubben har en utendørs ridebane.

Øvede og nybegynnere er like velkomne i rideklubben. Vi gir opplæring til nybegynnere, og arrangerer sosiale aktivitet sammen som en klubb. Helgeturer, konkurranser, lek og læring er noen av ingrediensene.

Ta kontakt for mer informasjon om klubben og aktivitetene våre.