Roma er en nydelig by, og heldige er vi i tredjeklasse på studiespesialiserende som fikk bruke en helt vanlig skoleuke for å oppleve byen på nært hold.

Jeg har ikke tellingen på hvor mange kirker jeg har plantet mine ben i denne uka, men det er ikke få. Likevel er jeg enda ikke lei, for det som er så interessant ved alle disse kirkene er at hver eneste en av dem har noe særegent ved seg og ble bygget av en spesiell grunn. I tillegg er arkitekturen i kirkene overdådig, og der er helt spesielt utsmykket med store mengder sølv og gull, skulpturer og malerier. Det er fullt av turister rundt omkring i hele Roma, men det er også en del lokalfolk som kommer til kirkene for å praktisere sin tro blant annet gjennom bønn. Mange av oss elever og lærere synes det var spennende å få se og lærere om dette. Foruten alle kirkene vi besøkte fikk vi også tid til å ta turen innom Vatikanstaten. Heldigvis kom vi oss tidlig frem og slapp dermed mange timer i kø. Vi fikk heller brukt tiden flittig til å se på kirken, ta bilder og høre på det lærerne fortalte. Vi tok også bena fatt og gikk opp de 300 trappetrinnene gjennom trange, bratte ganger før vi endelig nådde toppen av kuppelen på St. Peters basilika i Vatikanet eller bare Peterskirken som den også kalles. Det er en utsikt jeg sent vil glemme. Senere i uka dro noen av oss litt forskjellige steder, men de fleste av oss var innom Colosseum, Vatikanmuseet, Leonardo Da Vinci museet og katakombene. Det var mye fint å se selv om mange av disse stedene ikke har den hyggeligste bakgrunnen.

Det må også nevnes at en god del smakfulle italienske måltider, og ikke minst iskremer vil huskes i lang, lang tid. Etter lange dager og etter enda et kirkebesøk var det jo også deilig å komme seg hjem igjen til kjære Norge og det deilig norske vannet. Alt i alt har vi hatt seks strålende skoledager sammen.

Av Linea Søgaard