Sangfugler i Finland

Skrevet av: Linea Søgaard

I skrivende stund sitter jeg her på bussen med småtrøtte, men likevel energiske sangfugler. Når jeg kjenner etter er nok føttene litt ømme og stemmen det samme, men det finnes ikke tvil om at det var verdt det.

Tidlig torsdag morgen startet den lange ferden mot korfestivalen på Toivoilinna. Etter en lang dag på bussen ble natten tilbragt på ferga fra Stockholm til Turku, slik at kroppen skulle bli opplagt til en ny dag med masse øving. Da vi og de andre korene endelig kom frem til skolen fredag morgen begynte vi å synge, og jeg tror ikke jeg er alene om å si at gåsehuden spredte seg fra ører til tær da alle de 100 stemmene åpnet seg samtidig.

Lørdag var den store dagen. På gudstjenesten delte først alle de forskjellige korene noe sanger med resten av salen og som avslutning trådte hele det store felleskoret opp på scenen samtidig. Etter gudstjenesten dro bussene mot en kjøpesenter, ikke så alt for langt unna, der vi sang for de forbipasserende og ønsket dem velkommen til konserten i St. Michaels-kirken senere den masse dagen.

Etter litt finpuss og en matbit i magen startet den store konserten. Fra salen hørte vi applaus fra tårevåte øyne, vi så folk som bevegde seg i musikkens takt og andre som nikket samtykkende til sangtekstene.

Lørdag kveld var det «open mic», der alle som ville kunne få dele litt musikalitet. TVS-korene ønsket å spre litt god stemning og trakk frem fjorårets suksesslåt «Gospel train». Dirigenten og piansisten byttet plass, som i seg selv er ganske morsomt. I tillegg var resten av korsangerne proppfulle av energi, latter og glede, noe som ble ført videre til publikum.

Søndag morgen var det tid for hjemreisen, og vi på Tyrifjord var så heldige å få sove på Ekebyholm fra søndag til mandag, og vi sang et par sanger for dem på morgenkvisten før vi dro hjemover.

Det er så mye mer å skrive, men jeg tror jeg skal begrense meg litt. Jeg vil bare takke Gud for nye vennskap og selvfølgelig musikkgleden.

 

Det har vært en flott kortur til Finland! De fire korlederne er enige om at det musikalske nivået på korfestivalene blir høyere for hvert år. De individuelle korene inspirerer hverandre, og det er en fantastisk glede å få dirigere det store fellesskoret på over 100 sangere. TVS-korene gjorde en super innsats og har vært en kjempekoselig gruppe å ta med på tur!
-Elbjørg Lundström

[dt_photos_masonry number=»» orderby=»id» loading_effect=»fade_in» padding=»10″ column_width=»100″ columns=»3″ category=»choir-trip-finland»]