En langhelg i Tromsø er over. Det ble en flott tur! Etter forsinkelser på flyturen var vi slitne, men også spente. Vi hadde nettopp sett nordlys fra flyet, og det var en fantastisk opplevelse. Sananina ble delt i tre grupper som fikk overnatte hos veldig omsorgsfulle og snille tromsøværinger. De var en del av menigheten der oppe. Vi fikk alt vi trengte til et flott opphold.

Det ble en innholdsrik helg. Det første vi gjorde var å synge og reklamere for Tyrifjord på Ekrehagen, menighetskolen i Tromsø. Deretter dro vi for å øve og ta en titt i byen. Om kvelden ble vi invitert på middag til familien Vikan, som har en sønn i Sananina. Der hadde vi det veldig koselig, og nøt gjestfriheten deres. Tusen takk til dere! Vi så nordlys igjen, og mange kom sent i seng, men vi var fortsatt klare til gudstjenesten neste dag. Det var fint å se hvor godt menigheten tok imot oss og det vi hadde å tilby dem. Gudstjenesten gikk veldig bra, og etter gudstjenesten ble det kirkelunsj og deretter aking. Menigheten i Tromsø satte stor pris på besøket vårt. Det var mange som takket oss på forskjellige måter. Noen laget mat og ordnet med aktiviteter, mens andre brukte ordene sine for å vise sin takknemlighet. Dessverre ble det noen små ulykker i akebakken, men vi skulle likevel synge på Kurbadet for å glede andre. Etter en lang dag, dro vi til Marius Jensen for mat, snakk og brettspill. Dette var enda en koselig kveld som også endte med nordlys og glade smil. Søndagen gikk med til å se den kulturelle delen av Tromsø og til å få et overblikk over det hele. NM i reinsdyrkjøring forgikk også den dagen som en avslutning på samenes uke. Det var veldig spennende å se på. Sananina fikk også synge for noen grupper turister i Ishavskatedralen. Vi avsluttet så dagen med en tur opp med fjellheisen for å se ned på hele Tromsø.

Søndag morgen kom Liv Fønnebø, som representerte menigheten, og sa til oss at vi hadde gjort Tyrifjord levende for dem, og det er vi veldig glade for at vi fikk muligheten til å gjøre. I tillegg har Tromsø hatt en påvirkning på oss. Selve turen bidro til et forsterket forhold mellom medlemmene i Sananina. Vi oppdaget også flere ting i Tromsø. Naturen er flott, menneskene er fantastiske og studietilbudet er fristende. Kanskje noen av oss kommer tilbake.  Sist, men ikke minst, vil jeg si takk til alle som gjorde det mulig for oss å få denne turen

Tekst: Anne-Maline H. / Bilder: Vegard T.