Roma 2017

Endelig var dagen her og tredje klasse la ut på en tur de hadde gledet seg til lenge. Tradisjonen tro var Roma målet. Allerede på bussen til Gardermoen kjente vi at dette kom til å bli en bra tur. Vel framme ble vi innlosjert på et Scout center i Bologna, og vi gledet oss til å ta fatt på byen vi hadde hørt så mye om. Formiddagene var fylt med felles aktiviteter og programmet var spekket med historiske godbiter. Her så vi blant annet Colosseum, Forum, Katakomber, Trevifontenen, Pantheon, og andre kjente kirker og steder. En event de fleste ble med på, var å gå opp alle trappene til kuppelen på St. Peters Kirken, hvor en fantastisk utsikt over den gamle byen åpenbarte seg. Her var det lett å få oversikt over byen, og hvor de forskjellige historiske steder lå.

Personlig vandret tankene tilbake i tid, og jeg undres hvordan det var å leve her på Jesu tid. Byen har et gammelt historisk sus man ikke kan unngå å bli grepet av. På ettermiddagene fikk vi utforske byen som vi ville, og mange brukte tiden sin på å nyte masse italiensk mat som pizza, pizza, pizza, pasta og is. Samholdet i gruppen, stemningen i byen og opplevelsene vi hadde gjorde dette til en minnerik tur som vi aldri kommer til å glemme!

 

Skrevet av: Alexandra Oldebråten

Bilder: Petter Vetne

[dt_photos_masonry number=»» orderby=»id» loading_effect=»fade_in» padding=»10″ column_width=»100″ columns=»3″ category=»italy-2016″]