Kjøkken/spisesal

Kostholdet ved TVS er sunt med variasjon og bredde. Vi serverer vegetarisk mat til elever og ansatte i en nyoppusset spisesal. Det er viktig at maten skal smake godt. Godt, grønt og grovt! Vi har også kjøkkenhage og frukttrær med økologiske produkter.

Kostholdet inkluderer kornprodukter, belgfrukter, frukt og nøtter, men også meieriprodukter og egg. Til sammen tilbyr skolen over 30 forskjellige middagsretter spredt over en 4-6 ukers syklus. Du finner også et godt sammensatt frokost – og kveldsmattilbud. I tillegg er det skolefrokost hvor elevene kan ta med medbrakt mat og drikke. Elevene kan også kjøpe melk, yoghurt, fruktjuice, brødskiver, salat, bagetter og calzone i spisesalen.

Dette dekker det vi trenger daglig av næringsstoffer. Vi har fageksperter som sjekker kostholdet og gir anbefalinger. Elever og foresatte kommer også med innspill.

Vegetarisk kosthold er ikke originalt eller sært. Jordens befolkning lever i hovedsak på vegetabilsk mat. Bare 10% av den totale matenergien i verden kommer fra dyreriket. Unntaket er i vesten. Belgfruktene utgjør proteinryggraden i det internasjonale nesten-vegetariske kostholdet. Bønner, linser og erter i spennende variasjoner innehar den plassen som vi i vesten har gitt kjøtt, fisk og meieriprodukter. I dag anbefales mer bruk av frukt og grønt.