I årets julekonsert på Tyrifjord Videregående Skole var det mange medvirkende. Skolekoret, Sananina, barnekoret og Samnor sang og spilte jula inn i hjertene til publikum.

Elbjørg Lundström og Markus Dunseth arrangerte musikkstykkene, dirigerte både Samnor og korene og spilte ulike instrumenter selv. Et overraskelsespreludium med klokkespill av sangere i skolekoret åpnet konserten. «Nå tennes tusen julelys» satte stemningen da barna i barnekoret åpnet munnen og ga frysninger til alle og enhver. Videre under konserten sang skolekoret «Nordnorsk julesalme», som er en sang også sør-, øst, og vestlendingene har forelsket seg i. Noen vokalister fra korene og instrumentalister fra Samnor fremførte solostykker som atter en gang gjorde at skuldrene til publikum senket seg.

Claes Lundström var kveldens konferansier og ga oss alle noe å tenke på gjennom et lite dramastykke. Den den andre karakteren, Jens, i opptrinnet bokstavelig talt tok med seg Jesusbarnet og gikk. Tar du med deg Jesus i jula? Var spørsmålet Claes ville stille, i samfunnets ellers ganske sekulære julehøytid. Etter å ha delt et godt budskap, klokkeklare toner og vakker sang, kunne alle medvirkende ta turen innom matsalen for å spise litt dessert i fellesskap.

Hjertelig velkommen tilbake neste år!

Skrevet av: Linea Søgaard