Intervju med: Mette Singo

«Vi som var russ i 1987 var kullet med permanent og fæle briller, men de var tidsriktige. Vi har vært flinke til å ha litt samlinger opp igjennom årene, og vi er også det kullet med størst oppmøte i dag.»

Hva er det beste med å være tilbake på TVS?

Det beste er helt klart å møte gamle venner, være i lokalene og bare være til stede. Jeg har veldig gode minner fra Tyrifjord, ja, jeg hadde faktisk noen av de beste årene i livet mitt her.

Hva føles mest forskjellig fra da du gikk her? / Hva er den største forandringen som har skjedd siden du gikk ut?

Hvordan spisesalen er organisert er ganske forskjellig og hvordan ting er bygd opp, samtidig er det veldig mye likt. Det er morsomt å se møbler og ting på veggene som også hang der da jeg gikk her. Det som kanskje er mest forskjellig er at det var mye strengere system da jeg gikk her. For eksempel var det mange flere obligatoriske oppmøter til andakter, sabbatskole og gudstjeneste.

Hvordan var det å møte folk du ikke har sett på lenge?

Jo, jeg har truffet mange jeg ikke har sett på lenge og det har vært gøy. Det har vært spesielt morsomt å få lov å se gamle videoer sammen og mimre tilbake. Men man skal ikke undervurdere jubileer, for det kan være en utfordring for mange å fortelle om positive og negative hendelser som har skjedd siden videregående.

Hva husker du best ved Tyrifjordtiden din?

Vennene mine, og mange av dem har jeg også holdt kontakten med gjennom årene. Facebook har gjort det lettere å holde på den kontakten. Jeg har folk i hele Norge jeg kan reise rundt å besøke. For å nevne det beste minnet jeg har, må det være da jeg og noen venner kidnappa kaninen til ei venninne for så å gi den tilbake. Det beste med Tyrifjord var det sosiale. Jeg hadde alltid noen å være med, noen som kunne hjelpe meg med lekser og det fantes alltid en dør å banke på.

Hvordan har Tyrifjord påvirket deg?

Det sosiale nettverket jeg har fått av å gå på Tyrifjord videregående skole tror jeg har vært det viktigste for meg. I tillegg ga Tyrifjord med et godt stabilt kristent fundament. Jeg ble meg veldig trygg i troen, så da jeg var ferdig her klarte ingen å verken presse eller friste meg til å gjøre noe som gikk på tvers av mine verdier. Jeg gikk også ut av TVS med en solid bibelkunnskap.

Har du noen siste ord?

Til dere elever på Tyrifjord: skriv hilsener til dere selv, og film masse. Det er kjempegøy å se tilbake på om noen år. Husk at det nettverket dere får er en gave. Nesten uansett hvor du ønsker å dra for å studere kommer du til å kjenne noen.

Sitater:

10 år: De vennene du får på TVS er de vennene det er lettest å holde kontakten med. De tre årene på fjord glemmes ikke, og å møte klassekamerater er som å komme hjem. -Silja Leknes

20 år: Det var trivelig å få møte folk igjen og høre hvordan de har hatt det de siste 20 årene. -Stian Landsverk

25 år: Kvelden har vært fylt med rå latter, gode minner og mye skravling. Det er rart hvordan årene mellom bare har forsvunnet som dugg for solen. I tillegg synes jeg de andre ser så gamle ut. -Russ 92

30 år: Det har vært veldig koselig å få matservering av min datter i kveld, og bortsett fra det synes jeg det var hyggelig å treffe fem kolleger på kullet.

40 år: Vennskapet fra TVS varer livet ut, og det er disse vennskapene som er det beste jeg har med meg fra tiden her. Da vi på kullet møttes i dag kjente vi hverandre, selv om vi ikke har hatt kontakt på 40 år. -Ole Utaker

50 år: Det er veldig spesielt å få møte så mange jeg ikke har sett på flere år, for når vi prater sammen, dukker mange minner opp og vi husker mer. -Berit Nordnes.