Global Youth Day

Under slagordet «be the sermon», tar millioner av unge verden over et ekstra initiativ til å gjøre noe ekstra for menneskene rundt seg. Fra Tyrifjord Videregående Skole tok 50 elever veien til Hvalsmoen asylmottak, for å gjøre dagen litt spesiell for beboerne der. Postløype, konsert og bespisning skapte rammene for en utrolig hyggelig ettermiddag. Deltakerne fikk anledning til å bli bedre kjent med norsk kultur, skigang, hyttetur, og den tradisjonelle matpakken. Menneskene som i starten var skeptiske, kanskje til og med litt mutte, strålte av glede allerede etter kort tid. Det ar tydelig at dette var noe de satte pris på.

Men var det aktivitetene, musikken og maten, beboerne på Hvalsmoen satte størst pris på? Eller var det å møte unge mennesker som viste at de bryr seg, og som var villige til å sette av noen timer en sabbats ettermiddag for å skape hygge for unge og gamle? Jeg er ikke i tvil. Samtalene, smilene og blikkene talte for seg. Selv om de aktuelle språkene ikke alltid var kompatible med hverandre, var det et universalt språk tilstede som sa «takk».

 

Simen Leknes

[dt_photos_masonry number=»» orderby=»id» loading_effect=»fade_in» padding=»10″ column_width=»100″ columns=»3″ category=»global-youth-day»]