Det viktigste vennskapet

Har du noen gang lurt på hvordan du starter et vennskap med noen?  Noen psykologiske studier forklarer at for å skape stabile relasjoner oss mennesker imellom, må vi virkelig bestemme oss for det og sette av tid til relasjonen. Det samme gjelder i vårt forhold til Gud. En av de vakreste ideene i Bibelen er at Gud prøvde å nå oss først, kalte oss venner og var glad i oss (Joh 15,15, 1Joh 4,10). Ikke bare det, men hans ønske om å holde kontakt med oss er så høyt at han ga selv selv helt til oss (Jer 33,3). Det er opp til oss om vi vil svare på denne muligheten eller ikke.

Joseph Kidder, som underviser på Andrews University, forklarer i sin bok hvordan de kristne aktivitetene som bønn, bibelstudium og tilbedelse er viktig for å være i et sunt forhold til Gud.

Vi hadde en vintergudstjeneste sammen med elevene her på TVS. De skulle få en smakebit av hva det betyr å ha et forhold til Gud. Vi hadde fire stasjoner på skoleområdet, og de la vekt på tilbedelse, bønn, bibelstudium og refleksjon. I tillegg hadde vi bål og andre aktiviteter, så det ble en god sabbat. Elevene kunne velge sine favorittvers fra Bibelen, vi ba for og med hverandre, sang sammen og brukte tid til å snakke om hva Gud betyr for oss. Varm kakao med mashmallows gjorde også godt.

Vi håper at disse åndelige aktivitetene kan hjelpe elevene til å velge å gå inn den døren som Gud har åpnet for oss alle, slik at vi kan begynne å bygge et godt forhold til han.