Bli kjent med noen av våre elever

Å være elev ved Tyrifjord VGS er ulikt for hver enkelt, men felles for alle elevene våre er at de opplever å være en del av et godt og lite miljø. Her kan du bli bedre kjent med tre av våre elever.
Hans August, elev på studiespesialisering vg1

«Tyrifjord VGS var det beste valget for meg»

Hans August er 17 år og nettopp ferdig med sitt første år på videregående. Han er dagelev på Tyrifjord VGS, hvor han går 1. klasse studiespesialisering. Les mer om studiespesialisering her (https://www.tyrifjord.vgs.no/studiespesialiserende/).

Han bor i Hønefoss og det tar ca. 20 minutter med buss til/fra skolen. Han synes ikke det gjør noe, det er lagt opp fint med timeplanen på skolen slik at man rekker bussene:

– Jeg blir gjerne kjørt til skolen om morgenen, og tar bussen hjem. Jeg synes jeg kommer meg lett til skolen og det er ikke så langt.

Hans August valgte Tyrifjord VGS etter et besøk ved skolen:

–Jeg synes det er en bra skole med et godt miljø. Jeg var på besøk her før jeg skulle søke og fikk inntrykk av at det var et bra miljø her, og at dette nok var det beste valget for meg, forteller han

Hva er det som gjør miljøet godt?

– Det er et mindre miljø her og man kommer nærmere folk. Lærerne kan navnet på alle elevene og kjenner oss. Det skaper tryggere forhold mellom elev og lærer, og man blir sett her.

Hans August forteller at det finnes veldig mange muligheter, både faglig og utenom skolen. På studiespesialisering kan man velge ulike fag og retninger, slik at alle finner noe som passer for en:

– Det er veldig bra læringsmiljø på skolen! Lærerne er flinke, og det er mange hyggelige elever. I tillegg er det et veldig fint område skolen ligger i. På Tyrifjord VGS legger de til rette for de som ønsker å gjøre det bra på skolen, avslutter han med et smil.

David, elev på elektrofag vg 2

«Fra dagelev til internatelev»

David er 17 år og har nettopp fullført 2. klasse ved elektrofag og datateknologi, les mer om linjen her (https://www.tyrifjord.vgs.no/elektrofa-og-datateknologi/). Han begynte ved en annen skole i 1. klasse, men byttet ganske raskt til Tyrifjord VGS:

– Jeg hadde hørt mye godt om Tyrfjord videregående, særlig miljøet som var her.

Og skolen levde opp til forventningene:

– Læringsmiljøet er veldig bra. Det er god oppfølging av hver elev, og vi har mye praktisk undervisning. I tillegg er det færre elever på skolen, noe som gir et veldig inkluderende og fint miljø.

Elektrofag er alt av elektrisk kommunikasjon, el-energi og styringssystemer. David synes det er veldig bra at man får mye praktisk erfaring, både på skolen og når man skal ut i lærlingperiode:

– Det er både komplisert og veldig gøy, og utrolig praktisk. Jeg liker godt at man kan bruke det man lærer i praksis.

David er fra lokalområdet, men da han begynte i 2. klasse valgte han å gå fra dagelev til internatelev:

– Jeg synes det er mye bedre å være internatelev, det er veldig sosialt og man er tettere på de andre elevene og det som skjer her. Det gjør at man blir del av et tettere miljø, forteller han.

Påbyggselev, Sandra

«På Tyrifjord får man opplevelser for livet»

Sandra er 20 år og ferdig faglært barne- og ungdomsarbeider. I år har hun gått påbygg ved Tyrifjord VGS for å få generell studiekompetanse:

– Planen var alltid høyere utdanning, så jeg tar påbygg for å få alle muligheter til å studere videre. Jeg er veldig glad for at jeg tok praksis og fikk jobbet noen år, men det har vært veldig deilig å komme tilbake til skolehverdagen!

– Jeg merker at jeg har savnet det sosiale, og jeg er så glad for at jeg valgte å ta påbygg på Tyrifjord!

Sandra er dagelev og har vokst opp på Røyse, så hun kjente godt til Tyrifjord VGS:

– Jeg er født og oppvokst på Røyse, men har ikke tenkt at Tyrifjord VGS er for oss som ikke er kristne. Nå som jeg går her selv så opplever jeg at skolen er veldig inkluderende for alle uansett om vi har en tro eller ei!

– Miljøet her er kjempebra. Alle blir sett, uansett hvem de er og hva de tror på eller ikke tror på.

– Det er veldig tett og god oppfølging fra lærerne her, miljøet er inkluderende og det er et kjempegodt samhold. I tillegg så er det mye som skjer her hele tiden, og det er gøy å kunne bli med på mye forskjellig! I høst var vi i Roma på klassetur, og det var en utrolig fin opplevelse! På Tyrifjord får man opplevelser for livet.

Hvorfor vil du anbefale andre å gå påbygg på Tyrifjord?

– Miljøet og samholdet er så bra! Man blir virkelig sett av medelever og av lærerne. Alle lærerne kjenner oss. Her har jeg et navn, jeg er ikke bare en elev, jeg er Sandra.

– Her blir du sett for den du er, og det har ikke noe å si om du tror eller hva du tror på. Alle er like.

Her kan du lese mer om påbygning til generell studiekompetanse. (https://www.tyrifjord.vgs.no/pabygging/)